Rutes

Grand Tapou i Pic de Milieu des de Bujaruelo

des
23

Xiruca al Grand TapouEl Pic de Milieu i el Grand Tapou són dos cims de més de 3.000 metres d’alçada, que ofereixen una privilegiada i espectacular visió sobre las parets i les marbreres de la part Sud del massís del Vignemale. L’ascens clàssic a aquests des del Barrage D’Ossue, a França, ja suposa una activitat més que recomanable.

Nosaltres, però, recomanem afegir encants a l’activitat ascendint des de la Vall del Riu Ara, per la vessant espanyola, de manera directa i sense camí fins a la Bretxa de Tapou. Des d’allà ens enfilarem al Petit Pic de Tapou. Recórrer la cresta des del Petit Pic de Tapou fins al Pic de Milieu suposarà grimpar i fer servir les mans de manera continuada, amb un increïble ambient i nombrosos passos aeris. Pel descens farem servir la ruta clàssica fins a la Cabana de Lourdes, combinant-la amb l’ascens al Port i a l’Ibón de Bernatuara, a on trobem el prolongat descens final que ens retornarà a Bujaruelo.

Posted By xirucaadm llegeix més

Ruta al Mondoto i a la Punta de las Olas des de la Faja de la Pardina

des
22

Xiruca a la Punta de las Olas

Llarga i variada travessa que ens permet sortir des d’un dels pobles perifèrics del Parc Nacional d’Ordesa, Nerín, i arribar a un dels tresmils del massís passant per un dels accessos més solitaris, amb una tranquil·litat poc comuna al Parc Nacional, sobretot en època estival.

Suggerim doncs, una ruta que comença a Nerín, s’apropa al conegut pic del Mondoto i recorre una panoràmica ruta, la Faja de la Pardina, per arribar al Coll Superior de Góriz. Després pujarem a la Punta de las OIas, un dels tresmils de la part oriental del massís. Per al descens recomanen tornar per Cuello Gordo i retornar amb l’autobús tot-terreny que va de la Sierra de las Cutas a Nerín..

Posted By xirucaadm llegeix més
Subscribe to Rutes